Arjan van Cappellen, CFO van The Little Green Bag

Arjan van Cappellen - CFO The Little Green Bag3

"Het is écht een succesverhaal"

Ze kwam eigenlijk iets te vroeg op zijn pad, maar het was een kans die Arjan van Cappellen móest pakken. Als CFO van The Little Green Bag kan hij zijn rijke expertise en ervaring in Finance flink botvieren. Onze collega Lenneke benaderde hem, samen kwamen ze tot de conclusie dat het een mooie match is. Arjan vertelt hoe zijn keuze tot stand kwam.

Dat hij niet graag passief achterover leunt, blijkt al heel snel uit het verhaal van Arjan. Dat begint met zijn bijbaantje naast de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. “Bij een grote agrarische holding, waar mijn vader concern controller was, kon ik in het archief werken. Daar trof je nog échte grootboeken aan. Ik zag een kans om de boel te digitaliseren. En zo kwam ik er later op de financiële afdeling terecht.” 

Kortom, Arjan is een aanpakker. Dat kwam goed van pas bij een paar Amerikaanse bedrijven die op zijn carrièrepad kwamen. “Die waren snel groot geworden in de VS en wilden de overstap maken naar Europa. Met alle chaos die daarbij komt kijken. Organisatie opzetten, team bouwen, rapporteren. Ik zal de SAP-implementatie bij Keen nooit vergeten, dat was next level druk. Daar heb ik geleerd prioriteiten te stellen.”

Toen Lenneke belde, werkte Arjan ruim een jaar bij Trust als Group Controller. “Mooie rol, perfecte klik met de CFO, maar goed, het avontuur lonkte. Zo’n kans komt niet vaak voorbij, want The Little Green Bag is écht een succesverhaal.” De online retailer in tassen is in 2009 begonnen op een zolderkamer. Inmiddels werken er meer dan honderd mensen en blijft het bedrijf groeien, afgelopen jaar weer met maar liefst 40 procent (op een stagnerende markt).

De eigenaren wilden niet meer afhankelijk zijn van externe adviseurs en besloten (onder meer) daarom de CFO-functie te introduceren. Iemand die het bedrijf financieel klaarstoomt voor de toekomst en echt onderdeel is van het team. Arjan: “Dat past goed bij me: een snel groeiend bedrijf, waar nog veel kan worden geregeld. Nieuw perspectief inbrengen, autonoom optreden, maar ook meebewegen met de dynamiek.”  

The Little Green Bag is een relatief jong bedrijf, maar Arjan zag al snel dat het een volwassen fundament neerlegt. “Toen ik bijvoorbeeld hoorde dat de Director Operations een black belt heeft in de Lean-methodologie, gaf dat veel vertrouwen. Zeker omdat de werkwijze wordt geïmplementeerd op alle afdelingen.”

Arjan kent Kasparov Finance & BI al jaren. Het contact was goed, dus toen Lenneke belde had hij een luisterend oor. “Ik was aanvankelijk kritisch omdat ik het naar mijn zin had. Maar samen met Lenneke kwam ik erachter dat het perfect paste. En ik heb geen enkele spijt van mijn keuze, want het bevalt hier uitstekend.” 

Wij houden jou op de hoogte