Evenementen laten zien wie je bent

Evenementen laten zien wie je bent

Het gezicht van mijn accountant zie ik nog levendig voor me. Het waren de eerste jaren van Kasparov, en dat zijn nooit de makkelijkste. Veel uitgaven en niet altijd evenveel inkomsten.

Maar de kost gaat voor de baat uit, zei ik regelmatig. Meer tegen mezelf dan tegen iemand anders. Zoals de accountant, want die vond met name de post ‘public relations’ onverantwoord groot. Daaronder vielen evenementen die we sponsorden of zelf organiseerden. Flinke bedragen, maar ik heb er geen seconde spijt van.

Nu staan we aan de vooravond van een nieuwe editie K-sparren, om er een evenement uit te lichten. Ooit ontstaan als een avondje brainstormen met relaties, is het uitgegroeid tot een groot business event. Samen met KPMG ontvangen we over een maandje meer dan 400 gasten in de Bredase Koepelgevangenis. Zij worden toegesproken door onder meer Bram Moszkowicz en John van den Heuvel. Het thema is (cyber) safety. Leek ons wel aardig in de Koepel.

Met de groei van K-sparren zijn uiteraard ook de kosten gestegen. Maar voor mij staat als een paal boven water dat die kosten heel goed zijn te verantwoorden, ook aan de accountant. Naast K-sparren en de “Kennis met”-sessies heeft Kasparov zich enthousiast verbonden aan NAC, aan Breda Live en sinds kort aan de Singelloop. Stuk voor stuk mooie evenementen, die we een warm hart toedragen. Maar dat is natuurlijk niet de enige verantwoording. De evenementen bieden ons ideale podia voor intensief relatiebeheer.

En daarom heb ik er dus geen seconde spijt van. De combinatie van inhoudelijke bijeenkomsten en meer feestelijke evenementen is voor ons dé manier om een band te bouwen met klanten en kandidaten. We kunnen laten zien wát we in huis hebben en vooral wíe we in huis hebben. Want recruitment is en blijft natuurlijk mensenwerk. En dat werk wordt een stuk prettiger voor iedereen als onze telefoontjes niet opdringerig overkomen.

(Tja, we kennen de gemiddelde mening over ons vak.) Een open houding van opdrachtgevers, misschien is dat wel de grootste verdienste van alle Kasparov-evenementen.

Wij houden jou op de hoogte