Frank govers over trainingen Power BI

Power BI kasparov trainingen frank govers

Het was de liefde voor cijfers, die Frank Govers gaandeweg de afgelopen 20 jaar in de armen van Power BI dreef. Cijfers én een diepgewortelde onderwijsdrang. Want al voordat hij in 1997 een zelfstandig bestaan als trainer begon, gaf hij opkomende managers les. Sindsdien ging het alleen maar crescendo: Frank specialiseerde zich in het Office-pakket en heeft inmiddels honderden professionals wegwijs gemaakt. Gemiddeld scoren zijn trainingen al jarenlang uitstekende beoordelingen.   

Samen met onze opleidingspartner Ferocia ontwikkelt Frank trainingen op maat voor onze Interim Financials, BI Consultants en opdrachtgevers. “Je kunt vertellen over de geinige visuals van Power BI, maar dat zie ik als de kers op de taart. Eerst moet je de taart zelf leren bakken: modellen bouwen. Daar hebben we een tweedaagse training voor, die heb je nodig om echt aan de slag te kunnen. Daarbovenop maken we steeds nieuwe trainingen, in de diepte en de breedte. In het najaar komen we bijvoorbeeld met Power BI voor controllers. Dan kijken we vooral naar budgetteren en forecasts.” 

Cursisten noemen hem nogal eens "Ome Frank". Zo presenteert Frank zich dan ook heel bewust. “Ik sta altijd open voor vragen, ook omtrent opdrachten bij hun klanten. En ik heb er ook wel de leeftijd voor om als een oom te worden gezien. De reacties zijn altijd enthousiast bij trainingen, het zijn veelal jonge honden die ontzettend graag willen en veel in hun mars hebben. Het is aan mij om dat in goede banen te leiden. En er schuiven steeds vaker klanten aan, die de kennis ook in huis willen hebben.”  

Sinds een jaar of drie bestaat het merendeel van Frank’s trainingen uit Power BI. “Het heeft een grote vlucht genomen, maar in wezen bestaat Power BI al jaren. Het zat alleen verstopt in Excel. Maar nu het alle aandacht krijgt, ontwikkelt de software zich enorm. Rapportages kun je nu met een app op de golfbaan inzien. Dat smaakt naar meer. Microsoft hanteert de stelregel: 5 minutes to wow. Zo snel kun je een (eenvoudig) rapport maken en delen. Ook ik sta telkens weer versteld van de updates.”

Bekijk hier ons volledige Power BI trainingsaanbod

Wij houden jou op de hoogte