Internationaal vanuit huis. Sofia bij Ritchie Bros.

Ritchie Bros

Ritchie Bros. faciliteert wereldwijd veilingen en is ’s werelds grootste industriële veilinghuis, met de nadruk op gebruikt materieel. Kopers en verkopers van bijvoorbeeld grote landbouwmachines vinden elkaar bij openbare veilingen zonder limieten. Bij het Canadese bedrijf werken wereldwijd 2.000 mensen, onder meer op het Europese hoofdkantoor in Breda. Onze Interim Financial Sofia Achahbar is daar ‘Accounts Receivable Administrator’.

Jaarlijks wordt er zo’n 5 miljard euro aan waarde verhandeld op de beurzen van Ritchie Bros. Het beheer van debiteuren en crediteuren is core business voor de auctioneer. Sofia draagt daar haar steentje aan bij: “Ik ben in november vorig jaar begonnen en verzorg de financiële administratie van onze activiteiten in Spanje. Het is echt een kwestie van controle, fouten uit het systeem halen en oplossen met de betreffende afdelingen. Dat is heel afwisselend werk; elke dag kan anders verlopen. 

interim finanials kasparov finance en bi

Zeker op ‘auction days’ is de druk hoog. Dan moeten aanbetalingen razendsnel worden goedgekeurd om de veiling soepel te laten verlopen. Ik ben daar niet fysiek aanwezig, maar ik voel me dan wel echt deel van het team in Spanje. Nu maak ik de overstap naar Italië, leuk om daar contacten op te bouwen. Door corona werken we vooral thuis, dus ik heb nauwelijks collega’s gezien. Ik ben ingewerkt via Teams. Ze hebben een mooi nieuw kantoor in Breda, daar hoop ik meer mee te krijgen van de cultuur.” 

Ritchie Bros. is Sofia’s tweede klus voor Kasparov Finance & BI. “Intussen volg ik de eigen, geaccrediteerde opleiding tot Business Controller via de Finance Academy van Kasparov Finance & BI. Hierna ga ik graag nog een masterstudie volgen. Voorlopig blijf ik dus zeker interimmen, het bevalt me heel goed.”

Wij houden jou op de hoogte