Onze man van Stahl

stahl productiebedrijf kasparov financials

Het Waalwijkse productiebedrijf Stahl maakt onder meer ledercoatings voor tal van consumentenproducten over de hele wereld, van auto’s tot meubels. Na heel wat mooie bedrijven van binnen te hebben gezien als interimmer, koos business analist Jelle Albarda voor Stahl. Een goede beslissing, zag ook onze consultant Sascha Janssens na een vruchtbaar selectieproces met de opdrachtgever.

Na zijn studie Bedrijfseconomie (Master Accountancy) trok het bedrijfsleven Jelle meer aan dan de dienstverlening. Hij besloot te gaan interimmen. “In vrij korte tijd heb ik voor bedrijven als DAF en Heineken gewerkt. Een superleuke tijd. Heel dynamisch, veel jonge mensen en veel reizen tussen vestigingen. Op een gegeven moment zocht ik wat meer vastigheid en complexiteit in het werk. Toen kwam Kasparov Finance & BI op mijn pad, met de vacature bij Stahl.”

Sascha zegt daarover: “We hadden een goed gesprek met Perry Sturm (Global Business Controlling Manager bij Stahl). Hij zocht een Business Analist voor meer focus op bedrijfsrapportages en analyses. Perry gaf een heel duidelijk profiel mee en koppelde zijn gesprekken gedetailleerd terug. Dat gaf goede sturing én de overtuiging dat Jelle zijn kandidaat was.”

Jelle was enthousiast: Een mooi product, een internationale setting en een heel open cultuur. “De markt is erg in beweging, dat vraagt tijd en aandacht. We hebben uitdagingen door grondstof- en energieprijzen en natuurlijk door corona. We moeten strak naar onze processen kijken om onze marges te behouden. Verbeteringen zoeken, analyses maken, dingen naar je hand zetten, daar hou ik van. Ik ben bijvoorbeeld volop bezig met Power BI.” 

Inmiddels hebben we ook een tweede kandidaat geplaats bij Stahl. Joost van Gorp is, op een andere afdeling, begonnen als Financial Accountant. Dat zijn dus al twee mannen van Stahl. 

Wij houden jou op de hoogte