PHC Europe koelt Covid-vaccins

phc europe

COVID-vaccins moeten worden bewaard bij zeer lage temperaturen, tot -80. Dat weet je, want het was maandenlang voorpaginanieuws over de hele wereld. De geavanceerde vrieskisten leken aanvankelijk een bottleneck, maar partijen als PHC boden uitkomst. Het Nederlandse kantoor in Etten-Leur is al jaren een goede relatie van ons. Financieel directeur Martin van Gelderen vertelt over een bijzonder jaar. 

De vrieskisten en incubatoren die het Japanse moederbedrijf van PHC maakt, zijn de beste in de markt. Martin zegt het met trots, en terecht. “Toen de eerste COVID-vaccins gereed kwamen, wisten wij meteen wat ons te doen stond. Verschillende fabrikanten benaderden ons om in te schrijven op tenders door heel Europa. Dankzij ons product natuurlijk, maar ook onze capaciteit (in Japan werd meteen 24/7 geproduceerd), logistiek en opgebouwde netwerk in de pharma.

De COVID-bestrijding heeft de sales van PHC Europe een boost van 50 procent gegeven. “Dat voelt een beetje dubbel, maar we hebben wel onze waarde kunnen bewijzen.” En Martin heeft meteen doorgepakt op finance: “Met het vrijgekomen budget zijn we Power BI-projecten gestart, samen met Kasparov Finance & BI. We misten daarvoor de kennis en capaciteit, maar wilden wel stappen maken in reporting. Daarvoor staat nu een mooie basis om de business beter te bedienen. Ook na COVID willen we natuurlijk succesvol zijn.” 

Wij houden jou op de hoogte