Thuiswerken; nét zo efficiënt

Thuiswerken

In Antwerpen -maar momenteel vanuit huis in Zwijndrecht- werkt Interim Financial Lisanne Ligtelijn voor Vopak, ’s werelds grootste dienstverlener in tankopslag. Lisanne is hier gedetacheerd is goede samenwerking met bevriend bemiddelingsbureau Laudame, waar we vaker mee samenwerken. Het is een beetje aanpassen door de coronamaatregelen, maar eigenlijk loopt het heel gesmeerd. In deze tweede opdracht ontwikkelt Lisanne zich richting business control. En dat smaakt naar meer. 

“In maart zijn we overgegaan op een nieuw financieel systeem. Voor zo’n groot, internationaal bedrijf is dat een enorme operatie. Met een team hebben we dat voorbereid. Dat is goed gegaan, maar uiteraard zijn er kinderziektes. Daar leren we weer van en zo wordt het systeem steeds meer maatwerk. We moeten checken, bijsturen en kijken wat waarom misgaat. Best technisch, maar erg interessant. 
 
In België gingen de maatregelen al wat eerder in, dus toen Nederland plat ging, werkte ik al volledig vanuit huis. Dat deed ik al regelmatig vanwege de files. Vopak is daarin heel flexibel in en ook nu gaat alles gewoon door. Iedereen heeft z’n beeldscherm meegenomen naar huis. Dagelijks hebben we een meeting via Hangouts, ook om het gemis aan echt contact een beetje goed te maken. Even tussendoor een vraag stellen, is nu lastiger. Dus schrijf ik die op voor de meeting.
 
Ik maak er zoveel mogelijk een normale werkdag van: op tijd opstaan, goed ontbijten, gebruikelijke werkkleding aan en dan wakker en fris van start. Tussendoor pak ik een break, anders heb je helemaal geen afleiding. Wij wonen onderaan een dijk, prachtige omgeving voor een wandeling. Mijn vriend werkt nu ook veel thuis. Hartstikke gezellig, samen aan de eettafel, maar soms ook storend. Dus gebruiken we een koptelefoon voor meetings.”   
 
Anderhalf jaar geleden vertrok Lisanne vanuit de schoolbanken rechtstreeks naar Kasparov Finance & BI. “Ik wist wel dat ik verder wilde in finance, maar niet hoe en waar. Dan is detachering ideaal. Nu al heb ik twee compleet verschillende bedrijven van binnen gezien. 
Dat is een mooie ervaring. Het internationale spreekt me erg aan, met verschillende culturen. Dat wij Nederlanders overkomen als nogal direct, heb ik wel ervaren. Het bevalt me hier prima, dus ik hoop dat de opdracht wordt verlengd. En anders neem ik de ervaring graag mee om een ander bedrijf te helpen.” 

Wij houden jou op de hoogte