IVECO Schouten is een geoliede machine

Iveco schouten blog kasparov

Als familiebedrijf timmert IVECO Schouten al meer dan een halve eeuw aan de weg. Ooit begonnen met sleutelen aan vrachtwagens in een schuurtje in Almkerk heeft oprichter Izak Schouten het fundament gelegd voor een prachtig bedrijf. Met twaalf vestigingen door heel Nederland is IVECO Schouten uitgegroeid tot een serieuze speler in de markt. Recentelijk hebben we daar twee interimmers mogen onderbrengen. 
 
IVECO Schouten is merkdealer van IVECO & Fiat Professional (en sinds een aantal jaren importeur van IVECO). Service en onderhoud zijn essentieel in de markt voor bedrijfswagens: betrouwbaar tegen zo laag mogelijke kosten, voor een optimale up time. Elk uur dat een auto niet kan rijden, kost geld. IVECO Schouten biedt daarom een totaalconcept van sales, aftersales, financiering, reparatie- en onderhoudscontracten. 

Als Manager Control weet Arninja ’t Lam - den Hartog er alles van. “We moeten als team alles in het werk stellen om de klant goed te bedienen. We zijn een geoliede machine. Dat kom ook wel doordat het een familiebedrijf is, met een prettige, sociale cultuur. Eerder heb ik gewerkt in de accountancy; dat was hard werken én een harde sfeer. Bovendien heb ik iets met auto’s, dat is hier wel een pre. Als we thuis een nieuwe auto kopen, ben ik er intensief mee bezig. Mijn man gelooft het wel.”  

De financiële afdeling bestaat uit een directeur, drie controllers (met Arninja aan het hoofd) en een zevental administrateurs. “Typisch aan dit bedrijf is dat we enerzijds met handel te maken hebben, dus denk aan tussenrekeningen en voorraadbeheer, anderzijds verlenen we diensten in de garage, daar gaat het om uren. Toen we vervanging nodig hadden vanwege een zwangerschap, dacht ik aan Kasparov Finance & BI, een bekende naam in de regio. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. We kregen snel goede mensen aangeboden, zonder dat we agressief werden ‘gestalkt’. We kunnen eerlijk zijn naar elkaar in goed vertrouwen.” 

Wij houden jou op de hoogte