Snijden en buigen bij Bystronic

bystronic

Snijden en buigen bij Bystronic

Als je een tweede opdracht krijgt bij een klant, dan doe je iets goed. Dat is duidelijk. Het overkwam onze Interim Financial Kevin Nijmeijer bij Bystronic. Net als vorig jaar ondersteunt hij daar de financiële afdeling. En voert verbeteringen door, daar waar hij kansen ziet. De lijnen zijn kort in Meerkerk, ook al is het kantoor onderdeel van een grote multinational. 

Bystronic is een wereldwijd toonaangevend technologieconcern in metaalplaatbewerking. Het bedrijf combineert lasersnijsystemen en afkantpersen met innovatieve automatiserings-, software- en serviceoplossingen. Er werken meer dan 3000 mensen in meer dan 40 vestigingen. In 2020 bedroeg de netto-omzet 735 miljoen euro. 

Kevin: “Vanuit onze vestiging worden sales en service aangestuurd voor de regionale markt. De machines zelf worden bijvoorbeeld in Duitsland geproduceerd. Op de financiële administratie komen verschillende werkzaamheden samen. Ik doe vooral boekingen, inkoopfacturen, maar ook de maandafsluiting. En ik werk aan een structurele manier om vervallen facturen op te volgen. Daarvoor zet ik een programma op met automatische mails. Het loopt nu een maand en er komen al veel reacties.” 

In twee jaar tijd heeft Kevin als interimmer al heel wat bedrijven van binnen gezien. “Ik vind de afwisseling erg fijn. Waarschijnlijk ben ik meer een generalist dan een specialist. Het is mooi om uiteenlopende vragen te beantwoorden. Soms kan dat in een uurtje, soms in een project van een half jaar. Het directe contact, snel schakelen, dat bevalt me enorm bij Bystronic. Afdelingen werken heel soepel samen.”

En Kasparov Finance & BI als werkgever? “Het is wel duidelijk dat de ontwikkeling van interimmers voorop staat. We krijgen volop kansen om opleiding te volgen; dat is ook wel een belangrijke reden om voor het interim-bestaan te kiezen. Ik pik regelmatige interessante cursussen op uit het aanbod van de Akademy.”

Wij houden jou op de hoogte