Sturen op data

Bedrijven beschikken over steeds meer data. De uitdaging is daaraan betekenis te geven. Dat proces is steeds meer in handen van financials en analisten, die data analyseren en presenteren in real time dashboards. Actiegericht en autonoom. Kasparov Finance & BI heeft alle kennis en kunde in huis om je organisatie business intelligent te maken, van de eerste stappen tot strategische doorontwikkeling.

Power BI

Business Intelligence-projecten zijn bedoeld om te komen tot diepere kennis en betere besluitvorming, op basis van gestructureerde data. Daarom nemen we bij Kasparov BI steevast de ambitie van de organisatie als uitgangspunt. Die ambitie is het doel, de technologie het hulpmiddel.

Onze BI-consultants helpen klanten meer data gedreven te werken, rapportages te verbeteren en uiteindelijk de voorspellende waarde ervan te benutten. Het grote voordeel is dat zij de business snappen en de software direct als tool inzetten.

We bieden ondersteuning van de eerste stappen tot strategische doorontwikkeling.

Adviesgesprek aanvragen

icon-clock.svg

Sneller en beter beslissen

Beschik op het juiste moment over de juiste data, op de juiste wijze gepresenteerd.

icon-computer.svg

Real-time dashboards en analyses

Heldere, visueel aantrekkelijke data ingericht op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

icon-graph.svg

Efficiënte rapportagecyclus

Continu inzicht in je resultaten, grip op je doelstellingen en niet meer achter de feiten hoeven aan te lopen.

icon-euro.svg

Voorspellende waarde

Wat betekenen de data? Elke afdeling krijg continu inzicht en kan toekomstgericht acteren, tot op KPI-niveau

Start met de PowerScan

Wij helpen organisaties bij het opstellen en uitvoeren van een data & analytics roadmap, gericht op kortetermijnwinst en langetermijndoelstellingen. De PowerScan is een mogelijkheid om Power BI in de organisatie te introduceren. Wat voegt Power BI toe aan de bestaande informatie? Wat leveren nieuwe inzichten op? In een korte sprint bieden wij een ‘proof of concept’ op een afgestemd deelgebied.

Vraag een Proof of Concept aan

BI implementatie en optimalisatie

Als je begint met Power BI, heb je vooral behoefte aan kennis en expertise. Wij ondersteunen organisaties bij hun Power BI- implementatie, van de eerste stap tot optimalisatie. Daarin integreren we onze Masterclasses Power BI voor key users, zodat medewerkers zélf de rapportages kunnen beheren en doorontwikkelen. Zo wordt er meteen gewerkt aan de adoptie van Power BI. Zowel ontwikkelaars als eindgebruikers wennen aan de nieuwe manier van rapporteren en analyseren.

Wil je meer informatie over onze Power BI-aanpak?

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan

Interim BI-oplossingen

Voor vastomlijnde vraagstukken of tijdelijke vervanging van medewerkers beschikken wij over een team van Interim business intelligence consultants. Sommigen scouten wij al in de schoolbanken en leiden we op, anderen zijn reeds ervaren specialisten, zoals Data Engineers, Data Analisten, Front End en Back End BI-Consultants. Wij zorgen voor de benodigde kennis en expertise op het juiste moment.


Vandaag nog hulp nodig?

Laat hier je gegevens achter

Kasparov Power BI Masterclasses

Ons trainingsaanbod biedt de mogelijkheid je te ontwikkelen van basis- tot gevorderd niveau. De masterclasses (speciaal ontwikkeld voor financials & Power BI key users) bevatten een deel theorie, maar zijn zeker ook praktijkgericht. Met een uitvoerig naslagwerk kun je ook na de opleiding flinke stappen zetten. Ons trainingsaanbod biedt de mogelijkheid je te ontwikkelen van basis- tot gevorderd niveau.

Inhouse

Naast open trainingen organiseren wij ook inhouse trainingen op maat. De training wordt ingericht op basis van specifieke leerdoelen van de organisatie. In een intake gesprek met onze trainer inventariseren we de behoeften. 

PE-punten

Alle Masterclasses zijn geaccrediteerd. Een mooi kwaliteitskeurmerk én je verdient PE-punten. Na de training ontvang je een bewijs van deelname met de toegewezen punten.

Partner Ferocia

Ferocia Opleidingen is onze geaccrediteerde opleidingspartner. Ferocia biedt innovatieve en praktijkgerichte opleidingen. Al onze trainers zijn zeer actief binnen hun vakgebied en verbonden aan één of meerdere universiteiten of hogescholen. Door zowel praktische als theoretische ervaring zijn zij in staat de juiste kennis, snelheid en diepgang te realiseren om van de Masterclass een positieve ervaring te maken.

Jouw kennis van Power BI uitbreiden?

Bekijk hier het trainingsaanbod

STAP | Subsidie aanvragen voor onze Masterclasses

Of je nu werk hebt of zoekt, je kunt subsidie krijgen voor opleiding en training. De overheid stelt een zogenaamd STAP-budget beschikbaar van maximaal €1.000,- per jaar. STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) geeft je de kans om zelf keuzes te maken in je carrière. Bijvoorbeeld door je te ontwikkelen in BI! Meer weten?

Lees hier hoe het werkt

Onze trainingen worden beoordeeld
met gemiddeld een 8,8.

ranking cijfer

Masterclasses 2022

Masterclass Power BI Starter

Power BI Starter

Staat Power BI “op je lijstje”, maar is het moeilijk afscheid nemen van Excel? Begrijpelijk. Wij helpen je graag op gang, want nú is het moment om de stap te maken. 

Power BI Advanced

Power BI Advanced

Deze driedaagse training is bedoeld voor gebruikers die het maximale uit Power BI willen halen. De krachtige DAX-taal van Power BI stelt je in staat nog meer inzicht te krijgen in de data. 

Power Apps & Power Automate

Power Apps & Power Automate

BI ontwikkelt zich razendsnel en de verbinding met tools als SharePoint, PowerApps en Power Automate bieden steeds meer mogelijkheden. Leer het maximale uit programma’s halen door het optimaal inzetten van het Power Platform.

Case Riemersma Leasing

Data in het hart van de organisatie

Riemersma Leasing maakt zich sterk voor mobiliteit in de breedste zin van het woord. De leasemaatschappij produceert enorm veel data, die ze beter wilde managen om er meer uit te halen. Kasparov Finance & BI ondersteunt de transitie naar een data gedreven organisatie.

Financieel manager Jan-Willem van Leeuwe speelde al langer met de wens om meer op data te sturen. “We zijn geen groot bedrijf, maar we hebben wel 3300 auto’s op de weg. Daarvan weten we álles, elke nieuwe ruitenwisser komt in ons systeem. Data is inherent aan onze business, maar we hebben te weinig kennis en capaciteit om die écht goed te gebruiken.”

Case
"Kasparov Finance & BI weet de drempel heel goed te verlagen, door stapsgewijs te werken. Daar houd ik van"

Jan-Willem ziet de kwaliteiten van Excel, maar ook de tekortkomingen. “Ik ben er een kei in, maar ik ben ook de grootste tegenstander. Het is foutgevoelig, te persoonsafhankelijk en leent zich lastig voor rapportages. Op al die aspecten is Power BI het tegenovergestelde. Geen fouten in de overdracht tussen mensen, het ververst dagelijks. Zonder de middelen om een Power BI- specialist in dienst te nemen, zochten we naar een partner.”

Starten met BI, is voor veel financials best een drempel, ervaart Jan-Willem. “Kasparov Finance & BI weet die heel goed te verlagen, door stapsgewijs te werken. Daar houd ik van, met kleine projecten realiseren wat je in je hoofd hebt zitten. We begonnen met BI- rapportages voor sales. Inzicht in orders, klanten, auto’s, heel zichtbaar en voor dagelijks gebruik. We zagen dat ze direct werden opgepikt op de werkvloer. Het tweede project betreft de pipeline, daaruit gaan we veel voorspellende waarde halen.”

Power BI Kasparov

BI Team

Laut van de Sanden
Manager BI

Laut is verantwoordelijk voor de groei en doorontwikkeling van Kasparov BI. Naast het managen van het team en het ontwikkelen van de BI dienstverlening houdt hij zich bezig met het uitbreiden van het klantennetwerk.

Laut van de Sanden
Yves Vos
Managing Consultant BI

Yves werkt al jaren binnen het BI domein. Per juli 2020 is hij bij ons verantwoordelijk voor de BI implementatie- en optimalisatieprojecten. Daarnaast houdt Yves zich bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de BI Consultants.

Yves Vos
Brian Heuts
Consultant Data & BI

Brian is een professional met een financiële achtergrond en een passie voor data. Als Consultant Data & BI adviseert hij organisaties op het gebied van data gedreven werken. Daarnaast bemiddeld hij interim Data en BI professionals. 

Brian Heuts
Lisaima Luijten
BI Consultant

Lisaima laat organisaties nut en noodzaak inzien van Business Intelligence en schakelt hierbij met alle bedrijfslagen. Dit vertaalt ze naar visueel aantrekkelijke rapportages. Ze heeft Power BI geïmplementeerd bij onder meer Brownline en Refresco. 

 

Marnix Pot
BI Consultant

Marnix heeft affiniteit met het optimaliseren van processen, systemen en data. Na enkele jaren als interim financial te hebben gewerkt, groeide hij door tot BI Consultant. Per 2021 houdt hij zich bezig met het realiseren van BI oplossingen.

Patrick Frenks
BI Consultant

Patrick heeft affiniteit met cijfers en vind het een uitdaging om het verhaal erachter te vertalen naar toepasbare oplossingen. Verder heeft hij een open en creatieve mind en zet dit graag in voor niet-alledaagse oplossingen. 

Jeffrey Snijders
BI Consultant

Jeffrey is een resultaatgerichte leergierige professional. Hij is in staat processen en rapportages te optimaliseren met zijn analytische blik. Jeffrey heeft BI ervaring opgedaan bij onder andere Boskalis Nederland, Kapimex en TopzorgGroep.

Niels Stevens
BI Consultant

Niels is een echte business partner die organisaties graag helpt data beter en slimmer in te zetten, stap voor stap en toekomstgericht. BI-ervaring heeft hij opgedaan bij SPIE Nederland, Atrium, Brownline en Riemersma Leasing.

 

Alex van Gastel
BI Consultant

Alex is loyaal, flexibel en leergierig. In zijn opdrachten werkt Alex graag op het snijvlak van Finance & Data. Hij heeft affiniteit met ERP-systemen en deed BI ervaring op bij onder meer Camelot Europe en Boskalis. 

Thom Hendriks
BI Trainee

Thom is enthousiaste finance professional en ontwikkelt zich graag verder op het gebied van Business Intelligence. Hij voelt zich snel vertrouwd in een nieuwe omgeving en schakelt makkelijk op diverse niveaus binnen een organisatie. 

 

Daan Jonkers
Junior BI Consultant

Daan is een sportieve professional. Daan past zich snel aan in nieuwe omgevingen, heeft een sociaal karakter, analytische blik en affiniteit met data en IT. Hij deed eerder ervaring op bij Center Parcs en OK Oliegroep.

Mariska van Kan
Junior BI Consultant

Mariska is een gedreven data analist. De afgelopen jaren heeft zij organisaties geholpen met het opzetten van analyses en rapportages. Kenmerkend is dat ze oog heeft voor automatisering, gestructureerde processen en creatieve oplossingen.

 

 

Bjarne Phaff
BI Consultant

Bjarne is een gedreven young professional, met oog voor detail. Zeg je data, dan zeg je Bjarne. Door zijn Minor Data Driven Business Lab en zijn specialisaties in Applied Data Science, heeft Bjarne veel affiniteit met data vraagstukken.

Niels Roodenburg
BI Consultant

Niels is een sociale jongen, hij wordt als professional gekenmerkt door zijn gedrevenheid. Niels deed ervaring op met het creëren van dashboards en rapportages en hielp bedrijven als Ordina en Kenter al om meer data gedreven te werken.

Jeroen van Laak
BI Consultant

Jeroen is doortastent, doelgericht en gaat uitdagingen niet uit de weg. Als BI-Consultant krijgt hij energie van het vergroten van efficiëntie en het creëren van nieuwe inzichten. Als data-analist deed hij ervaring op bij Eurofins en Venn Life Sciences.

Nick van Dorst
BI Consultant

Nick haalt voldoening uit het helpen groeien van mensen en organisaties en ziet hier een grote rol voor data inzichten. Op het snijvlak tussen de business en IT is Nick helemaal in zijn element en schakelt hij moeiteloos tussen deze twee facetten. 

Lina Hu
BI Consultant

Lina pakt  nieuwe dingen snel op. Met haar analytische blik en open mindset is zij in staat om tot de kern van zaken te komen. Zij heeft ruime ervaring met het analyseren van financiële gegevens bij o.a. LyondellBasell en Deloitte. 

Erik de Jong
BI Consultant

Erik is een gedreven professional, die altijd zoekt waar hij waarde kan toevoegen. Hij past zich makkelijk aan in nieuwe omgevingen en heeft affiniteit met data.
Erik deed onder meer BI ervaring op bij Damen Shipyards.

 

Amber Klomp
BI Consultant

Amber is een gedreven professional. Met haar RA-titel op zak, heeft ze een sterke financiële basis. Ze is leergierig en gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Daarom ontwikkelt ze zich graag verder op het gebied van Business Intelligence. 

 

Amber Klomp